Keputusan kes bunuh Kevin Morais 10 Julai ini

Makhamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menetapkan 10 Julai untuk membuat keputusan kes pembunuhan Timbalan Pendakwa Raya Datuk Anthony Kevin Morais yang mayatnya ditemui dalam dram berisi konkrit, lima tahun lalu.
0
82

Kuala Lumpur: Makhamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menetapkan 10 Julai untuk membuat keputusan kes pembunuhan Timbalan Pendakwa Raya Datuk Anthony Kevin Morais yang mayatnya ditemui dalam dram berisi konkrit, lima tahun lalu.

Hakim Datuk Azman Abdullah menetapkan tarikh itu selepas selesai mendengar hujahan kedua-dua pihak di akhir kes pembelaan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Saiful Edris Zainuddin dan Wan Shaharuddin Wan Ladin sementara peguam Datuk N Sivananthan mewakili tertuduh pertama, pakar patologi Kolonel Dr R Kunaseegaran dan peguam Datuk Sheelan Arjunan mewakili lima tertuduh lain, R. Dinishwaran, A. K. Thinesh Kumar, M Vishwanath; S Nimalan dan S Ravi Chandaran.

Kunaseegaran, 57, pemberi pinjaman wang Ravichandran, 49, serta empat pengangur Dinishwaran, 28; Thinesh Kumar, 27; Vishwanath, 30; dan Nimalan, 27, dituduh membunuh Morais ketika dalam perjalanan dari Jalan Dutamas Raya, Kuala Lumpur ke Nombor 1 Jalan USJ1/6D, Subang Jaya, antara 7 pagi dan 8 malam pada 4 September 2015.

Mereka yang didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama dengan Seksyen 34, berdepan hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

Comments are closed.