Ulang tahun TYT, 700 menyertai acara berbasikal

Hujan dibersihkan dari masa ke masa untuk lebih 700 penunggang basikal untuk menyertai Ketua Negara Tun Juhar Mahiruddin dalam TYT Berbasikal Bersama TYT sempena Sambutan Ulang Tahun ke-66 rasmi di sini pagi semalam.
0
224

KOTA KINABALU: Hujan dibersihkan dari masa ke masa untuk lebih 700 penunggang basikal untuk menyertai Ketua Negara Tun Juhar Mahiruddin dalam TYT Berbasikal Bersama TYT sempena Sambutan Ulang Tahun ke-66 rasmi di sini pagi semalam.

Orang ramai mula tiba pada jam pagi sebelum perjalanan bermula kira-kira pukul 7.30 pagi dari kompleks Dewan Bandaraya Kota Kinabalu dan berakhir di Likas Bay Park.

Pengerusi Juhar, Toh Puan Norlidah RM Jasni, Ketua Menteri Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dan isterinya, Datuk Shuryani Shuaib serta ahli-ahli Kabinet Sabah turut mengambil bahagian dalam perjalanan yang menyeronokkan.

Ahli-ahli dari jabatan dan agensi kerajaan negeri, dan pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan persatuan terdiri sebahagian besar dari orang ramai pada majlis tersebut.

Di antara aktiviti yang dianjurkan semasa acara di Likas Bay Park adalah pemotongan kek hari jadi oleh Juhar dan cabutan bertuah untuk semua peserta.

Leave a reply